Het Deck van uw mobiele website indelen

Het 'Deck' is het startpunt van uw mobiele website. Een bezoeker krijgt het Deck in beeld als deze via het rechtstreeks aanroepen van uw domeinnaam naar uw website gaat (op een mobiele telefoon).

U kunt het Deck zelf indelen vanuit de MediaPublisher. Wanneer u vanuit het hoofdmenu gaat naar 'Mijn [Ziber site]' (rechts bovenin), dan ziet u in het volgende menu 'Deck' staan. Klik hierop om het Deck te gaan indelen:

Het Deck indelen

U kunt vanuit dit scherm het Deck volledig naar wens indelen. U heeft in de basis de keuze uit 2 soorten elementen; dynamische content of vaste content. Een vast blok bevat een vaste - door u bepaalde - inhoud, die bijvoorbeeld verwijst naar een pagina of een app (nieuws, shop, etc). Het dynamische blok wordt automatisch gevuld met 'dynamische content', op basis van relevantie. De dynamische content kan bestaan uit: nieuwsberichten, agendapunten en fotoalbums. De 'relevantie' wordt bepaald door bijvoorbeeld de startdatum. Zo komt altijd de meest relevantie informatie bovenaan te staan in het Deck.
Daarnaast zijn er 4 verschillende soorten 'maten' voor de blokken die u kunt toevoegen:

In de 2 kleinste blokken kunt u enkel 'vaste content' plaatsen - geen dynamische content. Bij de 2 grote blokken heeft u de keuze - dynamisch of vast. U kunt op het 'plusje' bij een gewenste maat klikken om dit betreffende blok direct toe te voegen aan uw Deck. Deze komt er dan bovenin bij te staan. U kunt de blokken met de muis selecteren en ze naar de plek slepen waar u ze wilt hebben. U kunt zo alle ruimte opvullen met de verschillende blokkengroottes.

Dynamische of vaste blokken

Vervolgens kunt u een blok selecteren om hem naar wens in te stellen, qua content. U ziet, wanneer het blok geselecteerd is, aan de rechterzijde de instellingen staan die u kunt maken:

Allereerst kiest u of het een 'vast' of 'dynamisch' blok is. Alleen bij de 2 grote blokken kunt u kiezen voor dynamisch. De kleine blokken zijn altijd 'vast'.

Wanneer u kiest voor 'dynamisch', dan zijn er verder geen instellingen die u hoeft te maken. Deze tegel wordt dan automatisch gevuld met dynamische content (zoals eerder gezegd; dit kunnen nieuwsberichten, agendapunten en fotoalbums zijn). De meest relevante content komt altijd bovenaan te staan. Dat kan bijvoorbeeld een net nieuw nieuwsbericht zijn, maar ook een agendapunt die vandaag plaats vind. Uw Deck kan er dus iedere dag anders uitzien, op basis van de dynamische content.

Kiest u voor 'Vaste inhoud', dan krijgt u - afhankelijk van de maat van de tegel - een aantal opties te zien. U kunt allereerst het type inhoud van dit blok kiezen. Hierbij kiest u uit:

 • Bedrijfsfoto's
 • Bedrijfsverhaal
 • Bellen
 • E-mail
 • Facebook
 • Linkedin
 • Locatie
 • Openingstijden
 • Pagina's
 • Twitter
 • Vrij
 • Zoeken

Bij de keuze voor bedrijfsfoto's, bedrijfsverhaal, locatie en Twitter krijgt u verder geen opties - deze tegels worden gevuld met de gekozen inhoud.

Bij de keuze voor bellen, e-mail, Facebook, Linkedin en openingstijden krijgt u de mogelijkheid tot het invullen van een 'Label'. Wat u in dit veld invult wordt in deze tegel als tekst getoond. Wanneer u niets invult, wordt het standaard icoontje (bij bellen een telefoontje, bij mailen een envelopje, etc) op die tegel getoond. In het geval de de openingstijden worden in de grote tegel sowieso de openingstijden getoond, het label wat u invult is de 'titel' die bovenin de tegel komt te staan.

Voor de inhoud pagina's, vrij en zoeken krijgt u meerdere opties. Bij de optie pagina's kunt u ook een label invullen, dit wordt dan de tekst die in deze tegel getoond wordt. Daarnaast kunt u kiezen waar deze tegel naar mag verwijzen, nadat een bezoeker hierop drukt. Daarin heeft u de keuze uit 'de pagina lijst' of een specifieke pagina. Bij de keuze voor vrij kunt u ook een label invullen en daarnaast kunt u kiezen waar de tegel naar toe gaat verwijzen (een vrij in te vullen URL dus). Wanneer u kiest voor zoeken kunt u een tegel maken die verwijst naar specifieke content (nieuws, agenda, fotoalbums en pagina's) eventueel op basis van een tag. Zo kunt u dus een tegel maken die verwijst naar bijvoorbeeld alle nieuwsberichten met de tag 'update'. De bezoeker van uw mobiele site krijgt dan, nadat deze tegel is aangeklikt, een lijst te zien met alle nieuwsberichten die voldoen aan die tag.

Bekijk onze video-uitleg

tags: deck, indelen, homepage, home, actueel, relevant, mobiel, mobiele, mobile

Feedback en Kennisbank